Ensimmäisen miksatun biisin julkaisun jälkitunnelmat

Ajatella, olen nyt tehnyt sen, vuosien odotuksen, työnteon ja haaveilun jälkeen. Päällimäiset kysymyksen teillä lienevät että onnistuinko, entä missä määrin? Mitä palautetta on tullut? Vihaa, rakkautta, nauramista vai pilkkaamista?

Aloitetaan.

Perheeltäni tuli hyvää palautetta, niin kuin aina. Ystäväni sanoi sanasen räppäämisestä ja miksaamisesta, niin, sen miksausjutun taidattekin tietää jo. Kompressori siis unohtui käytännössä kokonaan miksausvaiheessa. Luokkaope kehui. Siinäpä ne aikalailla on. Omasta mielestäni onnistunut biisi. Miksaus tosiaan vain hieman heikko. Biisin julkaisu on hyvä aika katsoa silmiin ja kysyä, arvostatko omaa taidettasi? Vastaan, että kyllä, paljon. Miksauksessa vain laajempi kokonaisuus tai oikeastaan pari yksityiskohtaa pitää parantaa. Siinä se.On hienoa ajatella, että voin nyt ansaita rahaa itse tehdystä biisistä. Okei, 7 dollaria sais Spotifyssa 1000-kuuntelusta ja 12-15 Apple-musicilla. Matkaa on siis vielä paljon noihin lukuihin. Tulevaisuudessa musaani saattaa päästä uudet -listalle jne. Huikeaa ajatella, kiehtovaa. Takaisin rahaan, en tee musaa edes rahan takia. Se ahdistaa. Se ahdistaa paljon. Tulee tunne, et joku pakottaa sua tekeen musaa. En halua ikinä elättää itseäni omalla taiteella. Tietokone-ala sopii itselleni paremmin. Ihmiset keikalla merkitsee minulle kaikkesta eniten. Livetilanteet höystettynä musiikilla. On siistiä nähdä livenä omia kuuntelijoitaan, ehkä mahdollisia faneja. Wow, mitä omistautumista.

Palataan kuitenkin tähän hetkeen. Jos olet kuunnellut biisini, äärettömän nöyrä kiitos. Se saa minut tuntemaan merkitykselliseksi artistiksi.

Hyppivä Tapio

Kommentit

Suositut tekstit