Tulevat musiikkiin liittyvät hankinnat.

Moi just sulle. Mitä kuuluu? Toivottavasti päiväsi on mennyt tähän asti hyvin.

Olen jo melkein kaksi kuukautta kuolannut räkkimikseriä tai efektilaitteita. Olen aatellut ostaa/rakentaa uuden pöydän myös niille. Jos vaihtoehto on jälkimmäinen, en tule sitä tekemään yksin. En ole vielä 100% päättänyt pöydän mallia. Hintabudjetti löytyy myös. Aivan max joku 170€. Hirveen leveäkään sen ei tarvitse olla. Paikkoja pitää kuitenkin löytyä räkkilaitteille vähintään 4U. Siihen siis mahtuisi 4x 1U räkkilaitetta. U -on pituuskokomerkintä räkkilaitteiden kohdalla. "19 on leveysmerkintä.


Näitä olen miettinyt alustavasti:

1. Behringer FBQ1502HD Ultragraph Pro.

Kyseessä on kaksi signaaliekvalisaattoria äänen muokkaamiseen vierekkäin. Signaalit näytetään hertseinä. Mitä suurempi hertsitaajuus, sitä kimeämpiä ääniä sillä saadaan korostettua.

Linkki: https://www.thomann.de/intl/behringer_fbq1502hd_ultragraph_pro.htm


2. Behringer MDX4600 Multicom PRO-XL V2

Hintaansa nähden tämä laite on aivan unelma. Kompura, limitteri sekä gate yhdessä laitteessa. Hinta alle satkun. Kompressorilla voidaan hallita äänen eritasoisuuksia. Mitä enemmän kompuraa, sitä vähemmän huomaa äänen eritasoisuuksia. Limitteri on laite, joka maksimaallistaa äänen sisääntulon 0db eli täysille. Ulostulo onkin sitten aivan eri tasoissa. Gate -laitteen toimintaa en osaa hirveämmin selittää. Jotenkin se muokkaa äänen kykyä toimia. Rehellisesti sanottuna en sitä ole vielä sisäistänyt.

Linkki: https://www.thomann.de/intl/behringer_mdx4600_multicom_pro_xl_v2.htm


Tällaisilla laitteilla sitä varmaan joku päivä tehdään musaa studiossa Cakewalk -ohjelmalla ja unielmien Yamaha -kaiuttimilla. Voin sanoa, että kyllä sitten tuottajan kelpaa.

Hyvää päivänjatkoa sinulle arvoisa lukija. Jos tuotat itsekin musiikkia, toivon, että tämä edes viihdytti sinua lukemisena.

Kiitos lukemisesta.

Hyppivä Tapio

Kommentit

Suositut tekstit