"Vain kalastajat käyttävät sadehousuja".

Moi. Varmaan otsikostakin näkee että nyt paneudutaan ennakkoluuloihin ja asenteisiin liittyen sadevaatteisiin. On sanottava, että parina vuonna sadetakkien ja kumppareiden suosio on noussut Suomessa ulkoilmakäytössä ja se on mahtavaa. En ole ainut, kuka tykkää niistä, jes!

1. "Vain kalastajat käyttävät sadehousuja".

Aloitetaan otsikolla, aloitetaan klassikolla, aloitetaan hauskimmalla, aloitetaan ärsyttävimmällä. Tämä kuulostaa siltä kuin sanoisi, että vain laskettelijat käyttävät ulkohousuja talvella kylmällä säällä rinteessä. Eihän se näin ole. Oikeat vaatteet oikeissa sääolosuhteissa. Kyllä, kalastajat käyttävät kahluuhousuja, kahluusaappaita, kuriksia jne. Heillä on syynsä siihen, olosuhteet vaativat. Sadehousut tai kurikset eivät ole erikoisia vaatteita aikuisen päällä sateessa. Usko minua, tiedän mistä puhun. Olen myös huomannut, että edes kovassa sateessa jengi ei käytä näitä hirveän useasti ainakaan kaupunkimaisessa ympäristössä. Miettii vain miksi. Mua ärsyttää suunnattomasti se asenne, että jos olet natiainen, saat käyttää kuriksia, mutta jos olet alakoulussa tai ylempänä, se olisi outoa. Käyttäähän jengi laskettelurinteessa talvihousuja jne. Sadevaatetus on ehkä tän hetken vaikeimpia pukeutumismalleja selvästikin. Tietyillä ihmisillä. Miksi te seuraatte muita ja mietitte, mitä ne teistä ajattelee. Eläkää itsellenne, älkää muille. (Päivitetty 28.1.2019).

2. "Jos jalassasi on kumpparit, et voi olla menossa kaupunkiin".

Tämä nousee esiin varsinkin tietyntyylisillä ihmisillä. Hienohelmoilla ja ehkä osaksi myös seniori-ikäisillä. Ajatellaan, että kun mennään kaupunkiin, kaiken pitäisi olla fiiniä, tyylikästä, asianmukaista. Vain maalla, metsässä ja omassa kotipihassa saa pukeutua miten huvittaa. Mitä jos sataa? mitä jos on loskaa? Siinä tapauksessa se on juuri sitä, asianmukaista pukeutumista. Vedä sadevaatteet niskaan ja rohkeasti kaupungille. Jengi katsoo oudosti sua, koska olet ainut järkevästi pukeutunut.

3. "Olet automaattisesti Ultra Bra -fani, jos käytät keltaista sadetakkia".

Mahdollisuus siihen, että tosiaan olisit Ultra Bra -fani, on lähemmäs jotain 50% prosentin luokkaa. Kun katsoo ainankin Suomessa sateisella säällä katukuvaa, siellä näkyy monia sadeasuja. Kumppareita, sadetakkeja, sadeviittoja jne. Käytät sateenvarjoa vain, jos olet Maija Poppanen -sarjan fani. Niimpä. Et ole. Enkä ole muuten minäkään. Hunter -kumisaapasyhtiö lanseerasi kumpparit Maija Poppasen tyylillä. Ymmärtääkseni siitä tuli joku elokuva kai uudestaan. Siltikään mikään ei vielä tee minusta jonkun tietyn sarjan jne fania tai seuraajaa.


Tässä ovat ne ennakkoluulot, asenteet, mitä itse olen huomannut. Oletko huomannut jotain, joka puuttuu listalta. Viihdytä minua kommentillasi, luen sen takuuvarmasti. Et epäile tätä itsekkään. Tiedän sen.

Pukeutukaa sään mukaisesti!

Hyppivä Tapio

Kommentit

Suositut tekstit