"Ulkomailla saappaiden käyttö on noloo"

Päivää taas. Taas on aika koota huhuja, ennakkokäsityksiä ja luuloja liittyen sadevaatteisiin. Näitä on kiva tehdä, sillä itse niiden harrastajana tulee huomioitua erilaisia asioita mitä muut eivät havaitse, tajua jne.

1. "Ulkomailla saappaiden, saati muiden sadevaatteiden käyttö on noloo".

Lähetään liikkeelle taas kerran klassikkototuudesta. Mitä puet päälle jos menet kalastaan alaskassa, entä himalajalle? Niimpä. Taidat tajuta jo. Vaatteet sään ja ympäristön mukaan. Ei maalivahtikaan sano, että polvisuojat on nolot, esimerkki vain. Sadevaatteet on outoja siinä mielessä, että tosi moni suomalainen ajattelee ne hassuiksi tai noloiksi, Suomessa ja ulkomailla. Mistä se johtuu. Lapsena niitä tykättiin pitää, vanhempana ei enään lainkaan. Meidän pitäisi ottaa ulkomailta mallia. Norja, Islanti, Ruotsi. On niitä monia muitakin, tässä ne päällimmäiset.


2. "Jos ei sada vettä, sadevaatteet on noloja, turhia yms".

Aika ja ympäristö muuttuu. Siinä missä ennen vanhaan sadeasuja käytettiin pääsääntöisesti vain sateella, pukeutuu osa teineistä ulkoilmakeikoille sadetakeissa aurinkoisellakin säällä muunmuossa. Luin myös nuoresta naisesta instassa, joka halusi käyttää viime kesänä sadetakkia koko ajan koska ei uskonut Suomen kesään. ja hyvään säähän. Miisa juurikin muunmuossa pukeutui festarivideollaan sadetakkiin ja ulkona ei näkynyt pilvenhattaraakaan.

Tästä voimmekin päätellä, että viimeistään tulevaisuudessa sadetakit- jos ei muutkin, tullaan käyttämään enemmän erilaisissa olosuhteissa ja ympäristöissä. Sadetakit ja kumpparit on tullut muotiin viimeistään viime vuonna. Kohta on kuristen, kahluujousujen ja sadehattujen aika.

3. "Et voi olla tyylikäs sadevaatteissa".

Mitä yhteistä on Rihannalla, Selena Comezilla, Meghanilla ja Justin Bieberillä. Heistä kaikista on kuvia jossain sadevaatteessa netissä. Osa ei vaan löydy niin helpolla.

Tässä pari alkuun:

Rihanna: https://www.vogue.com/article/rihanna-vetements-canada-goose-louis-vuitton-hunter-boots

Meghan: https://www.telegraph.co.uk/fashion/people/meghan-markle-adds-mulberry-burberry-hunter-wardrobe/


4. "Sadevaatteet itsessään ei voi olla tyylikkäitä".


Tietääkö kukaan sellaista saapasmerkkiä kuin Hunter. Noissa äsköisissä linkeissä juurikin niistä kengistä oli kyse. Entä ruotsalaisen Stutterheimin tuotteet, joita Selena on kokeillut. "Hyi, swedupellevaatteita mä en pue ainakaan." No, käykö sitten hai-saappaat, ne on suomalaisia. Itselläni valmistusmaa ei ole suurta painoarvoa vaan laatu. Kestävyys muunmuossa. Varsinkin sadevaatteissa.

Olenko onnistunut murtamaan junkun elämässä pari myyttiä jälleen kerran. Jos vastasit kyllä, vastaan kiitos.

Kerro kommenteissa, onko sulla tiedossa jotain myyttejä jne sadevaatteisiin. Nähdään kommenttiosiossa.

Hyppivä Tapio

Kommentit

Suositut tekstit